Workshop med Pop Up Lab

 

Lär dig magin i att få ett platt papper att vecklas ut och poppa upp till ett överraskande scenario!Här finns möjligheten att lära sig av en riktig popup-expert hur du skapar egna magiska popup-projekt. Kursernas svårighetsgrad anpassas för att fungera för barn eller vuxna på olika nivåer.

04osterlen

Pop up för skolor och barn. Workshop 2 – 4 timmar.
Det här är en skapande workshop för till exempel skolor och bibliotek, främst mellanstadiet.
En praktisk konst-workshop för skolor och andra, och vi är tillgängliga för uppdrag inom t.ex Skapande Skola och Kultur för Barn och Unga.
Ni lär er de magiska popup-teknikerna för hur ett vanligt papper kan växa och poppa upp! Vi visar grunderna för hur man viker popup – kort och får en idé om hur man kan göra egna popup-böcker. Vi lär ut de tre mest använda grundteknikerna i popup. Vi jobbar med tjockt papper, collage, sax, lim, falsben, linjaler, målar och ritar.
– Vi utformar också workshops om din grupp har ett speciellt önskemål kopplat till ett tema t.ex rymden.
Ett exempel vår konstworkshop ”Papper, post och pop!” för mellanstadiet, handlar post, att skicka ett brev och kunna sin adress. Läs mer här om det ->

1 dags-workshop. Basteknikkurs.
Här får du lära dig basteknikerna inom popup med gemensamma övningar.
Material ingår. Främst för stora barn och vuxna. Utlån av verktyg och redskap.

Pris och tid efter avtal – från 4 tim till heldag.

2 dagars intensiv-workshop. Step 1.
Grundläggande tekniker. Vi går grundligt igenom alla grundtekniker, med gemensamma övningar, och så får du hjälp och vägledning med ditt eget pop-up projekt. Vi kommer också att se inspirerande pop up-film, och det kommer att finnas massor av popupböcker att inspireras av.
En rolig, nördig och kreativ kurs med massor av pop ups!
Material ingår i priset. Utlån av verktyg och redskap. Båda dagarna. kl 10 – 15.30.

1 dags-workshop. Step 2.
När du gått Step 1, och känner dig redo för fler utmaningar.
Här går vi igenom andra och mer komplicerade tekniker, som du kan arbeta vidare med hemma. Material ingår i priset. Utlån av verktyg och redskap.

Grupper.
Till skolor, företag och liknade arrangerar vi allt från en-dagsworkshop till 5-dagars kurser.
Vi sammanställer ett upplägg som passar gruppen med av tekniker från Step 1 och 2 -kurserna. Till exempel kan gruppen arbeta med en gemensam bok eller tema, där sidorna utförs individuellt. För skolor kan detta ev. kombineras med egna texter skrivna i olika språk – engelska, svenska, om historia eller liknande.
Pris och tid efter överenskommelse.

oskg6

 

Bildgallerier från ett urval av tidigare workshops.
Bland annat från grundskolor, olika folkhögskolor, design och konstutbildningar i både Sverige och Danmark. Vi har även haft workshops på många bibliotek, olika kulturhus, museer, Bästa Biennalen och Malmöfestivalen.

Klicka på bilderna för större bildspel.