Svensk flaggaThe Folded Space 2012 – 2013

I perioden 2012 – 2013 har vi udstillet vores pop up / Artist’s Book- projekt The Folded Space I Danmark og Sverige.
The Folded Space blev bl.a. vist i
Danske Grafikeres Hus, København,
Galleri Krets, Malmö,
Korridor 33, København og
Tjörnedala Konsthall, Baskemölla.

THE FOLDED SPACE
Lena Ignestam og Christina Bredahl Duelund, begge uddannede billedhuggere fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, har i en længere periode arbejdet med artist books udført i pop-op-teknik af papir. De har flere fælles udstillinger bag sig, og for dem begge gælder det, at de er optagede af at arbejde med animation og tegning.

Dette har givet anledning til en diskussion og undersøgelse af bevægelse, dimensioner, flade versus rumlighed, hvilket har ført til brugen af pop-op-teknikken, der er blevet en “legende” måde at sammenføje forskellene på. Fascinationen ligger først og fremmest i, at papirets tilsyneladende flade ydre med simple greb kan udfoldes til tredimensionelle skulpturelle tegninger – via pop-op-kunsten bliver tegningen sat i bevægelse som en animation.

danskegrafikere-lena

Christina Bredahl Duelunds pop-op-værker har afsæt i en række af egne digte, hvor scenen er sat i hjemmet. Digtene er sammensat af tilfældige bogtitler som en samling udsagn og ansatser til små løsrevne fortællinger om menneskelige relationer. Hvert digt er levendegjort med et pop-op-værk, der er indbundet enkeltvis som en bog med et opslag. Desuden præsenterer Christina Bredahl Duelund en ny animation, hvor hun kredser om samme tema.

Lena Ignestams pop-op-værker fører os rundt i naturen som allegorier for menneskers forhold og adfærd. Forskellige landskaber – klipper, grotter, skov, vulkaner – med gestalter tager form, når beskueren åbner værkerne. Landskabet har også en stærk betydning i Lena Ignestams tegnede film. Hun er inspireret af den italienske film Stromboli af Roberto Rossellini, hvor Ingrid Bergman i slutscenerne vandrer rundt i et rygende vulkanlandskab.

OSKG2

Pop-op-værkerne præsenteres i montrer med dertil udviklet software og mekanik, der muliggør, at de besøgende med et enkelt tryk på en knap kan åbne og lukke de tredimensionelle kunstværker. Animationerne projiceres direkte på væggen.

Lenas Artist’s Books
Christinas Artist’s Books

Vi arbejder nu på et nyt udstillingsprojekt. Kontakt os for mere information.

OSKG1