POP, PAPPER & POST! Konstworkshop för barn

<-
I workshopen får eleverna lära sig att göra popup och bemästra magin i att få ett platt papper att växa till ett överraskande scenario. Man får grunderna för hur man viker popup – kort och man får en idé om hur man kan göra egna popup-böcker. Vi lär ut de tre mest använda grundteknikerna i popup. Vi jobbar med tjockt papper, sax, lim, målar och ritar.

IMG_6433

IMG_6439

Falsterbo

 

Upplägg:
Först genomgång av tekniker, och sedan väljer man en teknik att jobba med för att göra sitt eget kort, med hjälp och handledning av oss. För att lättare komma igång kan vi ge förslag på teman men det går också bra att göra något kopplat till fritidsintresse eller favoritämne i skolan (t.ex kan den som gillar idrott göra ett kort med en fotbollspelare eller dansare, den som gillar biologi kan göra en räv eller växt, om du gillar matte kan du göra ett kort med siffror). Sedan skriver alla sin adress, sätter på frimärke, lägger på brevlådan och skickar hem kortet till sin familj eller sig själv!

Tanke bakom:
Samtidigt som barnen lär sig att arbeta kreativt och tredimensionellt med papper, så lär dom sig hur det funkar med vanlig post!

Många barn idag, i den digitala vardagen, har aldrig fått ett brev eller skickat ett brev. Barnen får också memorera/lära sig sin egen adress, då vi föreslår att man skickar brevet hem antingen till en i familjen eller till sig själv. Sedan får de se hur lång tid det tar för ett brev att komma fram – det blir en rolig hälsning till någon i familjen – eller en själv!

I kursen ingår:
Undervisning och handledning, papper, material, verktyg till låns, kuvert, frimärken.
Vi har också med oss popup-böcker och extra material att titta på och inspireras av!

Tid ca 2 timmar.

Tillbaka <-

IMG_0008